broken strings

Fredag och idag blir det en hemmadag. Varför? Ja, inte fan är det för att få lite mer procent frånvaro precis. Nej. För jag ska plugga psykologi och skriva lite saker till textkommunikationen. Det där minuset ska bli ett plus. Och sen så är jag galet trött. Men än så länge har jag inte fått någon varning från csn, så än så länge är jag nöjd.
   Men sen är det helg och någonting säger mig att det här kommer bli en bra helg. Ikväll ska jag och mamma laga trerättersmiddag - delicious! Sen är det spel och tjejer som gäller borta i Solna. Inte så långt som man tror, sa hon. Visst, säger jag. 

love is stronger than jesus



Gårdagen bjöd på lillördag. Lillördag bjöd på Popcirkus och självklart var jag och Sandra på plats på Debaser. Och där var början på en konstig kväll. Dom närmaste timmarna var fylld av bra musik, vi hamnade på tv, jag klättrade på toaletten och Sandra hälsade på Carina Berg och sa "Keep on going" och en tumme upp. Jag skämdes lite halvt. Vi tog fram ett gammalt kvitto ur fickan, fick en massa love från A Camp innan vi styrde våra steg mot Baba. 
    Baba bjöd på dålig musik, stalkers och helt jätte mycket oväntade människor. (Det är då man märker hur litet sthlm är). Efter en kort rökpaus kände jag ett enormt behov efter en trisslott och sprang in på Sevenevelen och köpte mig en dubbeltriss 50:-. Första blev jag superglad - jag hade vunnit 10 000:-. Sen dubbelkollade jag. Jag hade missat en nolla. Fuck it. Meeen jag kom ut därifrån med en vinst på 50:-. En gratis öl. Kvällen slutade på "Kl 5 kebabstället" och i morse råkade jag somna om 10 minuter innan jag skulle gå till bussen. Efter 2 timmar sömn kan jag förstå det.

2cool4school



Idag kom jag på en sak. Jag fick nämligen det där vita kuvertet med alla betyg och omdömen i. Det var ett positivt överrskande men sen var det många negativa överraskningar när jag såg alla betyg tillsammans. Känns inte helt okej alltså. Men sen kom jag på att skolan är inte för alla. Jag har nog i alla år försökt vända på det. Jag är den där som sitter och pluggar som en galning och skriver provet. Men sen blir det inte så mycket mer än så. Skolan är helt enkelt inte för alla. Men vem behöver betyg för att resa?

Have you meet Mr. Giraffe?



Det är måndag och helgen har precis varit. Tror jag. Den gick så jäkla fort så det känns knappt att den har varit. Fredagen bjöd på jobb, kortkortkort pass och vid 10 tiden kom jag hem (bara för att jag envisas med att åka buss - tunnelbana - tvärbana). Och slockande rätt direkt. Kl 06.00 ringde klockan därefter och det var dags för ett 9 timmars pass på Coop och jag kom hem trött som en jävla uggla mitt på dagen och tänkte att jag skulle mötas av tacosdoft som sedan följdes av sömn. Men nej, istället möts jag av en 2 meter lång björn i blå tröja - min bror. Fan. Så kvällen blev ingen sängkväll - bröderna var här och vi spelar spel och alla andra förutom jag drack tequila. (För jag kan bara dricka tequila när jag har druckit x antal öl + jag var så trött så jag hade säkert legat som en blond fjortis på toaletten efter 1 shot). Söndagen bjöd på jobb igen. Nu nån timme senare. Så förutom att ha ätit massa godis - fått fyllesms - fått ett akutsamtal om att Idol-Robin var på Wollmars (varpå jag skrek som en gris, men tyvärr såg hon fel) - så har jag glömt bort att läsa som sista sidorna i psykologin som jag ska prata om idag. No psykologi for me today. Men textkommunikation - jag ska lämna in inte en utan tvåå saker.

Du håller koll på mig.

Jag känner blickarna i nacken på mig. Gillar det inte. Jag känner hur obekvämheten växer inom mig. Hur det bankar och slår där inne. Som om den höll på att drunka för att sedan bara hoppa ut. Bort blickar, bort. Jag ser hur din blick flackar. Nervöst borta. Inte här. Jag fnyser till och vi börjar gå. Blickarna följer med mig. Oss. För det har dom gjort ändå från början. From scratch så att säga.Dom går med små med bestämda steg. En liten hög av människor bakom oss. Obekvämheten växer ännu mer inom mig.  
   Du går på höger sida om mig. Med 1,33 meters avstånd mellan varandra går vi. Rakt framåt på gatan. Vi har ingen aning om var vi är på väg. Inte jag i alla fall. Vet du? Du vänder ditt huvud mot mig med ojämna mellanrum. Ibland öppnar du munnen för att säga något men ångrar dig i sista sekund. Och irritationen växer inom mig. Ibland kollar du bara på mig för att. För att liksom. Jag tror du vill hålla koll. Du vill ha koll på var jag är. Hur jag är. Var vi är. Du håller koll på mig.


ha.

Bajsa. Jag somnade istället för att plugga. Vaknade kl. 5. Har knappt fått ett jota gjort. Åh. Megaångest. Ge mig en kamera och fri tid. Tack.

Btw, blogspot - i love you more than blogg.se


Save the animals.



Idag har jag sovit lite. Sen hade jag en lektion. Då kände jag mig duktig för jag kunde det jag gjorde. Patetiskt tänkande. Men jag är rätt patetisk. Sen gick jag till banken. Vuxenpoäng.Gick till Konsum. Köpte grejer till projektarbetet. Jag måste nog ha det dyraste projektarbetet i skolan. Idag ska det skrivas en krönika. En intervju. En mediagrej som är lite sen. Skriva rent ett protokoll och maila ut. Rätta en gammal krönika. Skriva rent en reading journal. Laga mat. Men det är najs. Jag har hela dagen. Men först - The Hills och sushi. Ibland har man rätt att chilla.

Men hörrni - A camps nya skiva. Ladda ner och köp sen. För det är så man gör fram tills den 1 april. Sen köper man bara. Eller fixar Spotify. Ja, det där var en pik för att någon ska ge mig en inbjudan.

this charming man



Today. Stallet. The Smiths. <3. Svartvitt naket på 70 talet. Snabba Cash. Gossip Girl. Monday.

1,2,3,4,5,6,7,8

Fuck it. Fridilid utmanade mig till det här. Yäyä.

Regler:
· Bloggaren skriver 8 fakta/(o)vanor om sig själv.
· Den som blir utmanad skriver ett eget blogginlägg om sina 8 fakta/(o)vanor.
· I slutet av inlägget skriver du 8 personer.


Mina fakta/(o)vanor:
1. Jag är jättejätterädd för vatten och har alltid varit. En sommar badade inte jag på hela sommaren pga det.
2. Ibland har jag jättekort stubin och kan bli jättesur för vad som helst, typ om det inte blir som jag hade tänkt mig och jag blir alltid lika irriterad på mig själv när det händer för jag vet att det är så onödigt.
3. Några av mina närmaste vänner tror inte att jag är mig själv. Att jag gömmer mig bakom en vägg för att vara något annat, vara något jag vill vara. Men det är allt annat än sant.
4. Jag älskar människor. Jag älskar att träffa nya människor.
5. Jag samlar på minnen. Jag har en låda full med minnen. Allt från foton, tidningsutklipp till gamla visitkort från restauranger utomlands, prisrosetter från tävlingar. Jag har ett block fullt med korta kärlekshistorier, texter och minnen.  
6. Jag älskar människor som gör galna saker på fyllan. Som skolavslutningen 08 när jag och en kille sprang runt och körde en historia för alla och alla tyckte vi var helt sjuka i huvudet. Eller alla dom gångerna man har klättrat i träd, spelat fotboll eller sjungit alldeles för högt och dansat ner för gatan.
7. Jag vill gärna vara jättebra på allt. Jag vill kunna springa snabbast, jag vill veta mest om mycket, jag vill vara bäst på att fota, jag vill kunna rabbla upp Rolling Stones alla skivor. Men samtidigt så älskar jag att lära mig saker av intressanta människor.
8. Jag ska bli lärare. Jag har haft två lärare som jag har lärt mig mycket av för dom har inte varit som alla andra. Jag ska bli lärare, jag ska bli den bästa läraren och ge tillbaka till alla dåliga lärare som förstör skolgången för så många. Men sen var framtiden tar vägen ska vi inte bestämma nu.

Jag utmanar: Sandra, Maria, Ebba, Bella, Karin, Madde. Ähm sen vet jag typ ingen mer, haha.

We want a piece of Emelie

Besvikelsen efter Fridas misslyckade gästbloggningen kan inte ens förklaras hur stor den var. Det är söndag och helgen var bra. Fast dyr. Och jag är så sliten och har sovit alldeles för lite så nu ska jag stanna hemma och läsa varje helg. Jag ska sitta och äta middag i flera timmar. Istället för att vara bakis ska jag träna och sitta på kajkanten och dricka te ur en termos. Helst mitt nya gröna te med hallonsmak. Mums. Det kan behöva för en resa till Paris planeras för tillfället. Wiie.


Fridz<3


Frida kommer inom kort att gästblogga här om sina loverboyzz.. Inlägget som skrevs nyss försvann så håll utkik!!!

I Norrland kostar ingenting någonting

idag är det projektarbetstajm här i Sjöstaden. Jag har precis lagat första rätten till kockboken - pasta med champinjon och bacon sås. Mycket mums. Mer på listan att göra idag är chiliräkor med ris, nudelwok och en till baconpasta. Jag kommer vara mätt. Och trött i huvudet av allt räknande. Lönen kom idag. Och jag är väldigt glad. Alltså vääldigt glad. Sandra hatar mig. Jag hatar att jag är skyldig pappa 4000. Men det gör ingenting med den här lönen. Mihihi. Och idag ska det bokas festivalbiljett om alla håller vad dom lovat. I surely hope so.

Nej, till spisen kvinna. Jag har kommit på att Markus Krunegård - "Jag är en vampyr" mycket möjligt kan vara Årets lå 2008.


Dalarna

Tåget rullade in på Stockholm Central och pressen satte fart. Fan, vad vi hatar den här stan. Lättare är det uppe i Dalarna, i byn. Men något säger mig att Sthlmspressen kommer släppa om 20 veckor. Ja, för det är 20 veckor kvar till studenten om jag minns rätt. En vecka i Dalarna var bra, så bra. Det spelade Fia med knuff i massor. Vi har sett ungefär femhundraelva filmer och druckit trehundrafemtitolv koppar te. Det har festats och diskuterats. Det har druckits groggar med julmust. Det har sovits. Jag har läst om snabba cash & jag glömde laddaren till min kamera. Så kompaktkamerabilder, here we come.







Men nu är vi tillbaka. Nu är vi här för att ta oss igenom dom här sista månaderna. För att fixa det där (nästan) omöjliga betyger i Engelska C. Och efter att ha varit utan mobil i tre veckor så har jag nu fixat allting. Så jag är back on track så att säga. Nu kör vi.

Hopp.

Nu tar jag mitt pick och pack och åker med min äldsta vän till en by i Borlänge där det ryktas vara - 20 grader. Ha, är det inte happiness så säg? Kameran är med vettu. Pöws.


you're my sweetest downfall

Ha. Vilket skämt. Du och jag. Ett skämt. Ett riktigt skämt. Något oerhört roligt. Något så roligt att man vet inte var man ska ta vägen. För visst var det så? För dig. Ett skämt. Ett skämt man bara kan kasta i väg. Bara kasta i väg så där. Så där hopplöst och nonchalant. Du gjorde det. Visst gjorde du? Jag känner dig. Jag känner dig inte. Jag känner dig. Jag känner dig inte. Är du en sån som kastar i väg saker? Jag sa saker. Och du lyssnade. Men du kastade iväg det. Visst gjorde du? Ha. Haha. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Du bara kastar iväg det.

Och du. Du nummer två just nu. Och vem är hon? Vet hon vem du är? Vet hon vilken del som är din favoritdel i den där låten? Vet hon hur ditt hår låg för något år sen? Vet hon vilket ord du alltid använder när du säger det där till mig? Att du alltid rör handen på det där sättet? Vet hon att du alltid somnar med armen på det sättet? Gör hon det? Vet hon att det där påminner dig om det där? Gör hon verkligen det? Gör hon? För jag menar, vet hon om mig? Vet hon vem jag är? Gör hon det?

Det är okej att skriva om två människor i samma inlägg. Det är okej kl 04.30 efter den här kvällen. Ha. Det är så lugnt, så lugnt.

Hey 2009.



2008 var ett bra år, ett riktigt bra år. Det var ett år som jag kommer minnas som ett bra år. Som det året jag gjorde så mycket nya saker. Som det året som jag gjorde saker som betydde saker och som alltid kommer finnas mer. Mina närmaste kompisar blev ännu närmare och vi kan alltid räkna med varandra. Jag lärde känna en speciell tjej som alltid kommer finnas med mig. Jag skaffade mig ett jobb och kunde leva ännu roligare. Jag hittade mig själv och insåg att jag inte vill vara som någon annan än mig. 2008 var det året jag åkte iväg till Grekland och partade så galet som bara vi kan. Det var också det året som vi åkte till London efter att ha gjort det löftet 3 år tidigare. Jag spenderade också en härlig festivalvecka fullt av nya händelser. Året har också varit fullt av festande och drickande och nya människor. Att fylla 18 var bland det bästa som kunde hända mig. Att fylla 18 gjorde allting lättare.

Jag hade två nyårslöften förra nyårsafton. Det första var att ha roligt. Göra det bästa av allting och ha roligt. Tänka positivt och bara köra i stort sett. Det andra nyårslöftet var att bara umgås med människor som får mig att må bra. Att inte umgås med människor för att jag måste. Inte umgås med människor som jag känner mig obekväm med. Jag umgås med dom jag vill och om inte - så strunta i dom. Det finns andra människor att lägga sin dyrbara tid på. Och jag klarade det. Jag mådde bra det här året, även fast problem alltid kommer med på vägen så mådde jag bra. Tack vare människorna runt mig. <3

RSS 2.0