-

I hate that i love you, and i love that i hate you.

Smaken av en halv frihet

Det blev en liten kollats i morse. Fel dag att välja att trycka in den sista sådär innan studenten. Men det är sånt man får ta, det har jag lärt mig. Men nu är friheten påbörjad. När jag får jag bränna upp mina böcker? Sara kommer över sen och så ska vi äta lunch på min balle. Min balkong alltså. Jag är kär i ett par skor och nu ska jag läsa en bok. Åh friheten smakar gott.

The girl and the robot - Röyksopp


Sommaren '09 = körkort.

Jag har satt upp ett mål. Sommaren '09 ska jag fixa körkort. Är det möjligt? Jag menar, jag kanske är värsta naturbegåvningen. (Eller kanske värsta offret...) Den dagen jag får mitt körkort så tar jag bilen och kör hela vägen upp till stugan och Maria i Bäsna. Tillsammans med nyckeln i handen kommer jag in i stugan och frågar "Behöver du åka till affären eller?". Bästa överraskningen skulle jag vilja kalla det. Fast det funkar ju bara om Maria är där just då, annars blir det lite jobbigt. Annars får jag väl fylla bilen med tjejer och så åker vi upp. Även om det bara så är över en fika.

Nästa mål är att vara klar med uppsatsen om 50 min typ.  


<3


it's a free world and you're a big girl.

Det är lördagmorgon, men jag trodde att det var söndagmorgon. Framför mig på datorn har jag ett öppnat worddokument md ord som är alldeles för dumförklarade. En uppsats fullt av ordbajs. På tisdag sätter jag mig i klassrummet och kämpar mig igenom mitt allra sista skolprov. Sen ska jag njuta av det där jag inte gjort på väldigt länge - ta det lugnt efter skolan. Eller så ska jag ge mig ut på skojakt. Sen är det sommar. Det blir jobb men jag kan redan nu säga att om mindre än en månad har jag 4 veckors semester. Då tar jag mitt pick och pack åker drar. Kör en festival, kör en rhodos, kör alldeles för många glas med rosévin. Bara ben och alldeles för höga klackar. Hemgång tillsammans med soluppgången. Så ska hela mitt liv se ut.

(I höst ska jag skriva en bok).



Arrest me til it hurts - Deportees.

you have a crazy look in your face

Sorry for bad update. Men nu orkar jag inte ens skriva. Bilder från onsdagens bravader.


we thought we could do it and we did it.

Just nu är jag så sjukt trött. Malin, liksom nattuggla Malin är trött kl 9. Inte illa pinkat för en trähäst. Det har varit en bra dag. Tog en liten välförtjänt sovmorgon och möts sen av svenskan av tre personer som varit på lektionen. Kör mitt tal inför 5 personer eftersom resten antingen har Matte C nationella eller har tagit en ännu längre sovmorgon än mig. Talet kändes bra och jag tror att Sara och Frida diggade det. (pusspuss). Där strykte jag direkt en sak på min to-do-before-freedom lista. Yes. Efter en lång lunch full av sol, Lisa Marklund, pengakåta tanter och bortrövade barn så körde vi våran religionslektion i aura inför ett gäng smskåta människor. Ooooch där strök vi ännu en sak på listan. YES!
    Efter ett besvikande besked på banken så drog jag med min andra halva Sara och shoppade lite smått. Skoångest inför studenten. Men kör bara. Nu ikväll har jag grillat på Hannas baksida med mina bästisar, snackat skit och ätit alldeles för mycket kött och marshmallows. När dom andra drog ut så drog jag mig hemåt och ser framemot att gå upp kl 6 imorgon och bege mig till jobbet.

Pusspusspuss.

01.13

Jag är inte ensam i min familj om att vara trött på skolan. För jag antar att det är därför min katt stryker sig och hårar ner min dator? Igår tog jag en liten paus i pluggandet när jag fick ett samtal från Emelie som sa att hon snart satt ensam på Snaps och ville ha sällskap. "Du får bjuda på en öl, sen ska jag hem och plugga". 20 min senare rullade både jag och Hanna in på den soliga uteserveringen och Emelie gjorde precis som hon skulle - hon bjöd på ölen. Men det blev mer. Helt plötsligt åker ett glas rosé upp framför mig och några minuter senare när jag kommer tillbaka från toaletten så kläcker Hanna idén om att beställa in en flaska rosé "Men det är ju inte så himlans dyrt". Så efter ett par glas så beger vi oss mot Orminge och fnissandes går vi in på jobbet och hälsar lite försiktigt på chefen innan vi handlar det vi ska ha. Väl hemma hos Maria så lagar jag (alltså jag) en grym måltid till tjejerna och kvällen slutar efter ett par avsnitt Big Brother i sängen med Hanna.

Nu sitter jag med mitt svenskatal. Och imorgon kan jag stryka två saker på min to-do-before-freedom-lista! Grymt.

The girl and the robot - Röyksopp


Dancedancedance

Ibland känner man sig så uppskattad. Confidenceboost. Nu kör vi klart dom här skoldagarna som är och har roligt så gott vi kan. Använder dom lediga, lugna dagarna till att göra saker vi vill göra. Saker som känns bra för stunden. För sen om ett par veckor kan vi bestämma själva.

Tack.




!!!!!!!!!!

Hej. Jag är fortfarande hemma. Varför? Jo, för klockan 13.45 är det prov, klimatgeografi. Jag har suttit och pluggat i flera dagar. Pluggat, pluggar, pluggat. Men utan för att anstränga mig för att föra upp det till dom där cellerna som kallas hjärnceller. Tänk om jag använt den tiden till det? Den tiden som jag har suttit idag så har jag nog inte pluggat så värst bra. Visste tex att batteriena till min kamera var urladdade iförrgår, så jag har fotat min katt idag. Jag har också inspekterat varför Kents låt "På drift" inte finns på spotify. (Och Beatles, kom igen?). The Ting Tings har en sida som jag aldrig upptäckt förut. Tummen upp. Jag har också läst lite festivalfakta inför 2009. Peace & love kanske inte alls är så fel för tredje året i rad.

Men var det ett klimatprov idag? Hur mycket kan jag? Jag vet inte. Hur mycket ska jag kunna? Jag vet inte. Vad vet du? Jo, att idag är det exakt 3 veckor till studenten. Det vill säga 12 skoldagar. Shit? Shit.

-


pic Lina Scheynius

Friendships won't last for 40 years if you don't invest in them.

70% av vad en bra helg ska innehålla.

Helg vecka 19. Grym. Projektredovisning som drog ut på tiden. Bilkö påväg till bror & tacos. Skiva med alla som filmvärlden har att erbjuda. Pippi x 3, djävulen bär prada, dreamgirls x 3, Mr Bean. Ett par öl för många med ett extra stor glashuvud runt huvudet. Djupa, poetiska sms. Sömn istället för efterfest hos en ryss som inte kan stava. Uppvaknande till en dag som inte fick innehålla plugg. Innehöll istället sängliggandes. Köpte kött och åkte tillsammans med bakfyllan på grillfest med min älskade coopfamilj. Jag och Madde snurrade ihop grym sallad och allt medans männen skötte grillen. Perfekt uppdelning, enligt Adam. Kvällen rullade på med traditioner som brottning, singstar och soffchillande. För att säga det milt så körde vi tills klockan blev för mycket. Men det är ju så det ska vara. Älskade lediga helger.


Kom kampsång!

Jag tror det stämmer att solen har kontroll över vårat humör. Häromdagen var det lite småregnigt  när jag gick upp och då var nästan hela dagen förstörd. Nu däremot så skiner solen och humöret är på topp. Även fast jag nu innan skolan måste stressa med att skriva klart min redovisning som jag ska hålla klockan  13.45 så njää känns inte så hemskt. Och innan dess måste jag till banken för dom bajskluttarna har spärrat mitt kort. Men lugn, det är fint väder. Och ikväll smäller det - skivaa. Och inte vilken skiva som helst utan bästiiisarnas skiva! Kommer blir grymt även om min outfit inte riktigt är så planerad men det är sånt där som löser sig. Jag menar - det är ju ändå fint väder ute?

Nej men nu så är det dags. Härråå.
Psst. Lasse Lindh - JA !

idag säger min kropp:


threeisthemagicnumber

Rullgardinen är fortfarande nerdragen och i det mörka golvet så ligger sak på sak på sak på sak. Jag sitter i min säng som är full av obekväma smulor efter att jag fått en bra idé om att äta frukost i sängen. Framför mig står gårdagens kaffe kvar efter ett desperat försök till att kunna sitta uppe och plugga hela natten. Resultatet blev istället ingenting, det blev inget resultat. Istället gör jag allt annat som är fullkomligt onödigt. Jag har letat upp gårdagens tidning för att se skivsidan och blev tyvärr lite besviken. Jag har letat upp bra uteserveringar. (Som jag ändå inte har tid att sitta på). Jag har hittat roliga människor på facebook och kollat alla deras bilder. Nu ska jag ta tag i det här. Eller kanske lunch först?


Ingen vind kan blåsa omkull oss nu.



Det är bilder som den här som kan få mig att vilja ta fram kameran igen.

Jag sliter ut min själ, jag offrar mina drömmar.

Det är onsdag och det är lite kalabalik i paradiset. Dagen började bra utan sista minuten plugg vid frukosten och på bussen. Tog en tripp till psykologin där det skulle kommas igång med nya uppsatsen men misslyckades då vi hittade Sorans twitter. Tog ännu en tripp denna gång till median och fick reda på att vi ska lämna in våran arbetsbok över hela trean imorgon. Kalabaliiik. Sen blev det ännu mer kalabalik i paradiset då Sara tvingade med mig till stan och Topshop där jag hittade min drömskor. Lite över min budget och lite för höga klackar. Istället drog jag hem, köpte frukt och sko-grät i min mammas famn.

Kvällen till ära, lillonsdag och allt, blir inte så jävla kul. Jag ska plugga som en svettig gris och kompensera allt med hallon och jordgubbar. Peppningen för helgen är så galet stor.

Lasse Lindh - Tunn.  

A-d-i-a-m

Jag har en to-do-before-freedom-list. En lista över dom sakerna som jag har kvar att göra innan jag tar språnget ut i friheten. Idag klockan 09.10 strök jag den första på listan - engelskaredovisning. Det gick halvt käpprätt åt helvetet men det är ialla fall gjort. Klockan 11.20 kunde jag stryka sak nummer 2 - religionsopponering. Detta har jag idag firat med sömn, sushi och jordgubbar. Nästa sak på listan är projektarbetsredovisning. Kommer bli så sjukt skönt att ha det gjort för det betyder att projektarbetar är finito på riktigt riktigt !

Nu tycker jag att alla ska helt seriöst lyssna på Adiam Dymotts skiva. Jag vet inte hur många gånger jag har sagt det men lyssna tills era öron har vänt sig ut och in. Det har mina nästan gjort.

(Förlåt Frida för att jag inte har någon bild, orkade du läsa?)


Hey!

1. Jag har en vän med en blogg. Eller jag har flera vänner med blogg men alla är inte som Dodlarn. Hon är en relativt ny bloggare men kör på som bara den. 2. Ibland kommer jag på mig själv med att tänka "Åh. Det här måste jag blogga om". 3. Min och Bellas blogg fick återigen en fjortistouch. Not my cup of tea. 4. Folket klagar.

Där har vi 4 anledningar till varför jag ska ta tag i detta och börja blogga igen. Största anledningen var nog när jag kom på mig själv på bussen att vilja skriva om gubben bredvid mig på bussen som luktade möglig banan.

RSS 2.0