Time is just a invention

Gud vad jag är dålig på det här. När man sitter på bussen så kommer man på saker man ska skriva om, när man hör en låt så kommer texter upp i huvudet på en och när man sitter och snackar med vänner så vill man kommentera det här. Men sen så händer det så mycket så man inte riktigt har orken och samtidigt så händer det absolut inget annat än jobb. Och att skriva om mina timmar på jobbet där variationen kanske inte är den största eller vad jag tänker på när jag svettas som en 40 årig gris och rör på fläsket i Friskissalen är väl inte det roligaste eftersom tankarna mest brukar vara karamellkungen, sommar och rosé. Och en kall öl. (Jag kan väl inte vara den enda som tänker på en kall öl på en uteservering när man ligger och gör situps?). Jag har en story i huvudet som jag vill skriva ner men jag vet inte om jag vågar. Vem vet, en dag kanske det kommer.

(Maria, jag har kommit ett steg närmare you-know-what!)

'cause she's awesome

Det enda som skulle kunna rädda min fredagkväll just nu är ett lite mer städat rum och lite Karamellkungen (läs mycket). Jag mötte upp Emlan för en äcklig ceasarsallad idag och om ni känner för att testa en vit varm choklad så gör inte det. Det smakar i stort sätt smält vaniljglass med 80% vispgrädde när man egentligen vill att det ska smaka typ.. varm choklad. Vi sprang runt lite på stan, drömde om sommarklänningar och jag kom hem en väska rikare. Och en dag som denna när Stockholm hade finbesök på Borlänge så var det ju en självklarhet att påsken skulle planeras, woo. Medans tjejerna möttes upp ikväll för vin så stannade jag inne med bror på tacosbesök och mina nya körböcker. Nu kör vi va.

Vad gjorde du imorse?



Jag vaknade upp i morse efter en dröm om att jag var på jakt efter dom godaste ostbågarna. Vad fan händer med världen? I stort sett dom enda gångerna jag ätit ostbågar är med Hanna på antingen festival eller nyårsdagen, eller låt oss säga när vi har varit bakis tillsammans och svängt förbi en affär. Nej, på med skorna och powerwalka med Salem Al Fakirs nya skiva. Gillar stort. Nu ska jag banne mig ställa mig vid spisen, vänta på att körskolan ringer och sen ska jag för första gången på typ ett år (?) åka till stallet! BRA DAG. (Har ni lagt märke till att jag är ledig idag?)

Puss!

today isnt tomorrow

När jag öppnar min kalender för att dubbelchecka en jobbtid, upptäcka saker som jag glömt bort eller bara kolla läget för väckan så vill jag att det ska stå "5 dagar till Grekland" eller "SEMESTER". Men självklart gör det inte det. Den enspåriga vardagen fortsatter med små roliga, fina instickare. Som en fika i solen med en gammal vän, som en shoppingrunda fylld av skratt. En middag med min finaste vänner med alldeles för mycket skitsnack och tjejsnack. En promenad en tidigt söndagsförmiddag med bästa mamma och en katt som sen kommer krypandes för att värma kalla mig. En sovmorgon med solen lagom stickandes i ögonen samtidigt som man sätter på tvn och drömmer om frukosten man inte riktigt orkar gå upp för att fixa.

Roxanne.

Att klockan ringde klockan 08.00 imorse sket jag totalt i och snoozade fram till 08.50. Värdare än värt. Sen var det bara upp och slänga i sig megafrukost för att sätta på sig sköna kläder och ut i solen. 5 km blev det. Bra jobbat, Mallan! På vägen mötte jag sen Sara av en slump som var på väg ner i sjöstaden på ärenden för att sen springa upp till mig. Ambra bjöd på hårbollar och jag bjöd på nyttiga pizzor, bra. Sen att jag spenderade alldeles för mycket pengar i stan behöver vi inte gå in. Snart sommar, eller hur? Nu lyssnar jag på min Pilley-lista, har en krälig katt i knät och väntar på att mamma ska komma hem från Rooooma. Förresten, vem har snott mina träningsbyxor? Totally gone. Tydligen har dom bara sjunkigt genom golvet, måste kolla med grannarna.

I fredags lärde jag mig en ny öl-lek med låten Roxanne, digga den va! Den här månaden kommer jag knappt ha råd att gå ut. Kul jul nej hej.


Jag har något som du inte har.


A car on the beach?



Efter jobbet svullade jag med dom nya bilarna - imorgon kör vi beach 2010.

Nikelelele.



Det var som att vrida tillbaka tiden ett par månader. Tacos, vin (ni kan vara lugna, cheermänniskor. Sara drack cola) och Solsidan. Cam som gick överstyr, facebookfilmer och skitsnack. Åh, vad mycket skitsnack. Det är kvällar som dom här som man bara vill packa ihop sina grejer och flytta hemifrån till egen lägenhet.


Have you met meat?


Nu ska vi laga mat. Fråga mig fan inte vad det blir.

Hacka coctailtomater, paprika, morot, vitlök och chili.

Stek köttfärs, (varför har köttfärs så tråkig färg?)

Ha i dom hackade grönsakerna (då ser det helt plötsligt lite roligare ut)
tillsammans med en skvätt matlagningsgrädde, hackad persilja och
ärtskott. (Fast ärtskotten kan du skita i för det blev inte så himla gott).
Salta och peppra och smaka av. Mmmm.

Servera med pastaa.

problem ha?

Att man ser många människor på mitt jobb är ingen nyhet och nu har vi fått en ny stammis. Jag fnissar alltid lite extra när han kommer in, inte för att han är en skönhet av något slag (tvärtom) men det roliga är att han är så extremt lik (Vad ska vi kalla honom? En gammal vän?) "en gammal vän" till mig. Nästan så att man tror att "min gamla vän" har gått och sunkat/fulat ner sig. (Vilken skulle ta kanske 10 år att göra för honom) Och då tänker jag "Det måste jag berätta nästa gång jag stöter in i honom". Men hallå, vad ska jag säga? "Vi har en jätteful stammis som är jättelik dig!"

and what about you?

Dagarna bara springer iväg, helgerna byter av varandra och solen är här. Jag läser en bok om Freud och helt plötsligt blev saker från skolan intressanta. Mina dagar ser likadana ut med träning, matlagning och jobb. Träning, matlagning och jobb. Att vara ledig har blivit en lyx, även fast jag själv sätter mig i den sitsen. Jag drömmer om en matblogg men fegar ur när jag skriver in bloggadressen. Jag har hittat den godaste salamin och frukosten har blivit en ren glädjestund på morgonen. Jag sätter klockan på alldeles för tidigt och sitter där med morgonens tidning och samlar på mig vuxenpoäng med glädje. Jag längtar 6 dagar fram i tiden när pengarna ramlar in på kontot och jag kan leva igen. Jag längtar tills på torsdag när jag är ledig och ska träffa en man jag inte har träffat på länge. Jag drömmer konstiga drömmar men vill inte för något i världen ta bort dom.


Without



När saker som brukar sitta som rosa lätta moln längst in i kroppen
blir till hårda klumpar.


sl, youre killing me

Ni vet den där rutinen att kolla kontot efter en utekväll? Nej, jag gjorde inte det igår, jag vågade inte riktigt möta ångesten. "Så mycket kan det ju ändå inte ha gått". Om vi säger som så här: det blir inget lyxliv nu veckan innan löning. Min enda teori är att någon snodde mitt kort i fredags och sen la tillbaka det på sin plats efter att ha använt det och bjudit på en runda. Helvete.
   Problemet? Mitt busskort går ut idag. Lösningen? Det finns genvägar och omvägar. När året började så var min ekonomi i stort nere på botten och ett nytt busskort var tvunget att köpa. Istället för att lägga 1500 (happiness till att vara under 20) på ett terminskort plus så la jag en mindre summa på ett månadskort för att nästa månad lägga 1500 på det. Men ja, ekonomin var ju på botten då också. Så jag har kört alla genvägar det går. Nu istället för att lägga 950 kr på ett terminskort plus till 1 juni så ska jag köpa ett 7dagarskort för 160 kr.

Och DÄR räddades min ekonomi sista veckan innan löning!


Pretty damn good, i tell you.




Fredag i all ära. Allting började på gamla kära Wollmars som fått alldeles för lite besök på sistonde med härliga människor och en stämning uppe på toppen. Vi rullade vidare till 90talet som ekade nästan tomt av människor men vi körde fisherman och dansade. Oväntade människor i varenda hörn och allting slutade på en efterfest med en sovandes Amanda och två Borlängebor med salt pasta.


One day off, boy.

Idag är min enda lediga dag på hela veckan och hur skönt är inte det på en skala 1 - 10? 10 +! Och den här dagen ska jag banne mig inte slösa bort, nejnej. Är jag ledig ska jag banne mig vara effektiv. Slappa kan jag göra innan jobbet någon annan dag. Jag började dagen med ett par avsnitt "How i met your mother" tillsammans med frukosten i sängen (och jag som hade lovat mig själv att inte äta knäckebröd i sängen, aj!) för att sedan trippa iväg till konsum för lunchhandling och matlådehandling. Nu väntar bara lunch, städning, träning, middag med la familia och sen ut ut ut. Hur mkt ut? Vet icke.

Humöret är på topp och den här låten - gosh kill me now, mr!


onsdag/onsdag/onsdag.



Sara and the boys.

Bara dom här senaste veckorna (dagarna?) så har jag och Sara upptäckt en sorts killar, killarna som inte slutar höra av sig. Det var en utekväll med mycket sång och glasen bara flög in. Mobilnummer byttes och tanken om att höra av sig slog oss knappt. Vad ska vi kalla honom? Herr Ringring. Ja, Herr Ringring hörde av sig. Det var ett par trevliga sms han skickade till Sara som sen slutade med att han ringde upp om en fika. Sara däremot kunde inte träffas just då hon kommit instrampandes innanför dörren från snöstormen efter jobbet så fikan sköts upp på obestämd tid. Med all rätt gav Herr Ringring inte upp utan han hörde av sig igen. Och igen. Och igen. Och igen. och igen. Och efter att Sara kommit hem efter en utekväll hörde han av sig igen. Inte bara en gång utan när hon vaknade så hade hon 8 missade samtal från just Herr Ringring. Just nu för tillfället verkar det som att han har gett upp men vem vet när han vaknar till liv igen och vill ha den spanska flamman. Nu verkar det däremot som att Sara har en ny förföljare, denna gång på facebook. Efter 3 år i samma skola (läs nästan fyra år sen) så vet han vem Sara är medans Sara inte har en susning. Tydligen så har han handlat av henne på jobbet och försöker fräscha upp hennes minne med "du gav mig en kasse en gång". Sorry mate, vi skänker påsar rätt ofta.

(Jag förstår inte att jag skriver det här eftersom jakten i flesta fall är det fina. Läs verkligen i de flesta fall!)


Hur var den där snubben? Stalker?

Måndagar, du smakar bättre än tisdag.

Varför är tisdag inte lika bra som måndag? Varför tar inte hjärtat ett extra skutt som det gör på måndagar? Om det är någon dag som ska raderas så är det banne mig tisdag. Helt onödig. Rulla vidare, tack. Jag skulle egentligen ha gått upp tidigt och tränat imorse och vaknar av att mamma ringer "Är du vaken? Du skulle träna va?" Svara något sorts ja till svar och lägger på. Vaknade en halvtimme senare av att jobbet ringer och inser då att jag missat träningspasset. Fasiken. Höhö. Det var en kort dag på jobbet igår som slutade på bokrean och hem kom jag med 4 nya kokböcker till min kokbokssamling. Wawawiiwa. Jag sa ju att måndagar är bra.
   Nu tänkte jag städa mitt rum och bara vara allmänt allmän tills det är dags att bege sig till jobbet. Möööh.

spottapåhunden.

Saturday saturday saturday!



Gammal bild från dasset, gillar.

Igår fyllde världens finaste Sandra år och självklart skulle det firas. Fram med vinet och melodifestivalen och vi är igång. Om vi säger som så här: grym förfest, mellangrymt partajande på stan och rolig efterfest. Summan av kardemumman? BRA KVÄLL!


Alkoholens baksida.



Måndag, ny vecka och wiiippiii.
Nu ska jag springa och träna bort helgens alkoholfett.

RSS 2.0