Någon gång i Borlänge City

Jag är back in sthlm och efter en helg i dalarna känner man sig som vanligt jävligt tom. Men det är inga konstigheter, bara vardagsmat. Det har varit en helg med hotellförfestande, flamingos i massor och konstiga återträffar. Det har varit bilder i massor men inte från mig, jag hade 20 bilder på min kamera varav inga är från utelivet. Det har varit borttappade mobiler av en borttappad tjej som jag sedan hittade utspringandes från hotellentrén. Det har varit ett curryluktande rum med ett bajsnödigt par. En nattklubb som slutade med dans dans dans. "Är det du som är Sebbe?" Det har varit alarm klockan 08.30 med en dag full av aktivitet medan resten av gänget sov. Det har varit bankproblem med ett par skor som fick lämnas kvar i butiken. Det har varit sömn på en buss på väg på trevligheter hemma hos Nico i Falun, som slutade med Bäsnafest när resten av folket drog till Etage, stället man tydligen ska vara på. Det har varit två irriterande pojkar varav en blev kär i Emelie. "Får jag köpa din whiskey för 30 kr?" Det fick jag inte. Det var julmarknad sista timmarna och skrattandes till vi låg på marken och inte visste var vi skulle ta vägen. "Varmkörv? Tomtekorv?" Det var ett nyp i rumpan på centralen.

Det var en riktigt bra helg.


Dina dagar är full av tid

Varför ger man sig in i leken om man kanske inte leken tål?

Sveriges finaste stad?

Hej då älskade storstad. Nu tar jag och tjejerna vårat pick och pack och drar mot det fina staden Borlänge för fest, bra folk och ja, jag vette fan. Så här såg det ut när vi var där i januari 08, fast då i stugan i Bäsna. Nu lyxar vi till det med hotell and shit.




you got it all wrong

Vilken jävla dag då. Att jag skrev ett luddigt blogginlägg imorse är inte konstigt med tanke på hur luddigt mitt huvud har varit idag. Och fortfarande är, kanske vi ska tillägga. Att min älskade arbetskollega räddade mig (och inte minst mina vänner) från att gråta floder, dra av håret från huvudet och slå sår på handknotorna av ren ilska ska vi inte glömma. Fest säger jag bara. Personalfesten kommer äga. Men det är ingenting vi säger högt.

You wanna laugh and you really wanna let them know

Tur i oturen, doktorn.

Jag är lite mindre bra människa. For real alltså. Gårkvällen bjöd på jobb till 22.20 för att sedan vandra över till Maria för chips, skitsnack och Big brother. (Fan vad jag snackar skit?) Åker hem vid 2 tiden för jag visste att om jag skulle sova där så skulle jag aldrig hinna med allt jag måste göra idag. Och resultatet? Jag sover till 12-fucking-15. Åh. Helt plötsligt blev allting jättestressigt. Snooz på mobilen är fan inte så jävla bra.

Gissa vem som jobbar kl 09.00 dagen efter personalfesten och jobbar kväll fredagen efter som bjuder på festligheter? jag jag jag jag jag. Jag ska ta en snack med min älskade älskade älskade kollega som kan hjälpa mig!

Nu blir det pasta, packning och sen off to work. Pusseliii.


why do you ask so many questions?



Nu kickar vi igång den här dagen. Skaffa lite vuxenpoäng på banken, luncha med Emlan och sen workiworki. Hårt liv.

Ps. Mews nya skiva var ingen hit, tror jag.

"Mamma, är du på bra humör?"

Hjälp mig. Varför går man och köper en väska när man i stort sätt ligger back i sin ekonomiska planering? (Ja, jag är planeringsfreak och försöker planera min ekonomi varje månad). Helvete. Jag är en behövlig väska rikare och ett par hundra lappar fattigare. Vi skyller på att den faktiskt inte var så dyr. För att inte bara åka till Dalarna och sitta ner på rummet hela helgen utan kunna göra någonting så måste jag ta ett ekonomisnack med min mamma. Nej, jag ska varken gräva i hennes plånbok, få pengar eller låna pengar av henne - jag måste använda min backup som jag inte gjort på flera år, då jag köpte viktiga saker som typ dator och kamera (som jag inte använt mig av på kanske 1 år). Och att prata ekonomi med min mamma är inte kul i alla lägen. När man börjar med "Maaamma" med sin finaste stämma som "Hej, jag är 5 år och vill snälla köpa en glass", så växer en sorts blick fram i hennes ögon. Man kan varken förklara eller härma den blicken men den säger lite "Malin, är du verkligen min dotter? Du är så dålig. Att du aldrig kan hålla i dina pengar eller sköta dig". Detta gäller även om det så handlar om 100 kr.

Men det är bara på med puppy eyes, fina stämman och fråga om hon är på bra humör. Undra när hon kommer hem, jag måste göra mig psykiskt beredd.

its monday today

Varför berättade ingen för mig den 19e augusti att Mew släppte nytt album då? Tack för den. Slå dig själv i ansiktet så slipper jag. Idag skulle jag inte tacka nej till Elin Klings garderob eftersom min ekar tomt när man drar galgarna från ena sidan till den andra. God. Jag menar, eftersom Emlan kommer vara så elegant efter jobbet idag så har ju faktiskt jag rätt mycket att leva upp till. Varför började jag helt plötsligt sakna skolan? Och pju, där försvann det så fort jag skrev det. Hallelulja.

Today is gonna be a good day, i can tell.
(varför trycka jag på logga ut innan jag skrivit klart?)


Äckel-söndag.

Idag har jag haft en sån där söndag där jag bara har legat i sängen tillsammans med min man och kollat på tv. Thank god för att jag har tillbaka alla kanaler, annars hade den här dagen dött. Eller så hade jag kanske gjort något meningsfullt av den?
   Anyway. Gårkvällen var riktigt mysig med grymt god mat, bästa familjen och snack. Medans jag under tiden blev "peppad" av Emlan visa sms så blev jag tröttare och tröttare och kvällen slutade med att jag åkte hem istället för att åka och dansa nyktert på *piiiip*. Thank God vad skönt!

Börjar ni bli nyfikna på vem "mannen" är? Kolla ner.


chingchingching

Framför mig just nu står en sprillans ny tv, mjaumjaumjau. Säger inte nejtack, säger inte nejtack. Woopa! Igår var en bra kväll och ikväll ska också bli en bra kväll, även om så en annan sorts. Jag + bröder + flickvän + mamma ska ut och äta för att firas mor födelsedag som var igår. Mums! Om kvällen leder mig direkt hem till mina nya tv eller ut på andra äventyr vet vi inte än. Pusshej!

Bruce och gatan.


Om jag hade kul igår?






Heino <3

Update: Middagen i Hannas UNDERBARA lägenhet och efter att Hanna nu bjudit på en salmiakshot (ovanligt...?) så är det dags att ta tag i livet, dvs. bra musik, vin och skitsnack. Du borde vara rädd för att vi antagligen snackar om dig, om du inte är här.

Ring mig, jag ringer inte dig. Eller?
(Hej Emelie, du är rätt fin)




när miniräknaren tar över

Häromdagen satt jag och Mattias i kassorna mittemot varandra och jag förstod inte hur dom skiftade dom där färsk-grabbarna. Han förklarade att dom sitter en timme var och sen kommer en och byter av men jag fick fortfarande inte dom 3 timmarna och 4 killarna att gå ihop. (Fast tre timmar senare ramlade poletten ner). "Här har vi någon som inte var med på mattelektionerna!", säger han då. Jag kunde varken hålla med eller förneka den anklagelsen. Mitt i allt kommer en kund och lägger upp sina varor på bandet "Hej!" säger jag som vanligt men hon fortsätter spinna på mitt och Mattias samtalsämne. "Jag var inte heller med på mattelektionerna. Det var aldrig min grej liksom" Jag skrattar som den glada människa och suckar av lättnad över att hon inte tyckte att jag var en misslyckad 19åring som slutade på coop för att jag missade mattelektionerna. Hon fortsätter då med att säga att med det yrket hon valde har hon aldrig haft användning av såna kunskaper och då säger jag "Det finns faktiskt miniräknare". "Jaaa exakt", säger hon glatt, betalar sina varor och går hem. Hon gav mig hopp.


Vad gör du när Kelda gör jobbet?

20november

Jag vaknade kl halv 8 i morse, hostade lite och kände "jag är pigg". Går upp, försöker sjunga lite för mamma som fyller år och ger henne en klänning hon redan har. ja ja. Ska vi kicka/hosta igång den här dagen då? Ja! På schemat? Te te te, städa, te te te, halstabletter, te te te, middag & utgång? Om jag får som jag vill.


Det är bra att ha storebröder


9 timmars fest på jobbet.

Bara en simpel fråga så där: Hur många halstabletter har du ätit idag? Och typ vem är gladast över att vara ledig i 4 dagar men dunderledsen över att hon kommer må piss när den efterlängtade tjejkvällen är imorgon? JAG JAG JAG. Igår kväll somnade jag som det sjukaste barnet i Sverige (överdrivning) och vaknade upp lite halv sjuk kl 08.30. Sa till mig själv att klockan 09.00 ska jag ha bestämt mig om jag ska sjukanmäla mig eller kämpa. Men efter en skål gröt och en kopp te kändes jag helt okej och åkte till jobbet och hade 9 roliga timmar framför mig. Men det gick bara utför och nu ligger jag här med 50 kg snor i näsan och 2 meter tjocka halsmandlar. Sa vi middag, nya klackar och utgång med bästa tjejerna imorgon? Japp! punkpunkpunk.

Varför känns det som att hjärnan inte får någon luft när man är täppt i näsan? Mina hjärnceller dör.


tisdadadadadag

X. Vaknade i morse av att klockan ringer och har absolut ingen aning om varför jag satt klockan. Inser att jag ska till jobbet 5 timmar senare. Sjysst. X. Har förstått varför jag är blek. Mer om det senare. X. Att Saras senaste blogginlägg handlar om svensk film är inga konstigheter. X. Fick gå hem två timmar tidigare från jobbet idag för att det var lugnt. "Vill du gå hem? Måste du det? Klarar dom sig?" Inte illa pinkat. X. Igår köpte jag tågbiljetter till Dalarna. Vi ska upp och hjälpa Borlänge att få upp taggen. Behövs det? Kanske. X. Idag har jag ångest för en framtida, låt oss kalla det, tillställning? X. Varför finns inte 2000talets bästa skiva på spotify? Då får vi väl youtubibibibit då.

Pusshej.


Baow.

När folk är påväg hem från jobbet är jag påväg till jobbet.
Men morgonendagen bjuder på en lite mer okej tid, thank god.

spotta.


.

"Jag hade det aldrig, men nu har jag förlorat det. Och nu vill jag ha det".

Hon kan vad hon snackar om på kvällskvisten.


En sån där nobody.

Jag har shoppat sönder mig idag. Pengarna på kortet har bara runnit iväg, påsarna i mina händer har bara blivit fler och fler medans Sara gick där med sina två. Men som hon så riktigt påpekade så betyder också det att hon har mer pengar kvar. Fuck. Egentligen vill jag bara visa allt men med risken för att bli en-nobody-modebloggar-utan-läsare-som-tror-hon-har-snygg-stil så skippar jag det. Känns bäst så va. Kvällen spenderade vi på jobbet tillsammans, underbart. Imorgon igen. Och onsdag och torsdag. Sen kör vi lite helg va.

Nu är väl planen att sova men Sufjan keeps me awake. Men är det inte helg snart? Jag är taggad.

we got each other





Det var lite dimmigt på Rhodos








Vill bara påpeka två saker. Ser ni Nanne på tredje bilden? Grymt. Jessica kramar sönder henne lite. Bild 5, varför var tax-free stängt när vi blev törstiga? Sajk.

i love my jobbhelger.

Egentligen borde väl jag sträcka mig efter kameran och lägga upp bilder från Rhodoskryssningen? Kanske. Om inte annat så vet jag inte ens om jag är helt återställd än. Blev väckt kl 14 av mamma som säger "Ska inte du börja jobba klockan 16?", fortfarande med en stor boll i halsen och huvudvärk. Detta fixade vi med en alvedon. "Alla behöver lite smärtstillande ibland, det är bra grejer", kläcker mamma ur sig då. Annars? Naada va. 

 

Spontant

Om man säger gårkvällen så säger man spontant. På lunchrasten på jobbet, som jag och Maria för ovanlighetens skull hade samtidigt, brister hon ut sig "Varför ska inte du med ut ikväll?" Efter lite tveksamheter, dåliga bortförlrklaringar och övertalningen så slutade det med att jag och Mia satt kvar i lunchrummet till kl 22.20 för att sen ta oss in mot staden. Väl inne ansluter vi med Alice, Hanna och Emlan för en kväll med öl, planer och skratt. I LOVE IT.

Att jag gjorde av med pengarna som skulle användas till kryssningen ikväll behöver vi inte ens ta upp. För snart är det dags! Hejdå Stockholm, Hallåå Rhodos!

I never meant to cause you trouble



Egentligen vill jag bara skriva rakt av. Om fingrar som lekte med varandra. Bilden av hur ditt fina leende utbrast sig. Hur jag log bara ditt namn kom upp min mobil. Den där varma känslan som uppfann sig när ditt namn kom på tal. Eller hur glad jag blev över att se dig 50 meter framför mig och bara ville släppa allt och allt och istället stå bredvid dig. Med din varma arm runt min midja. När jag tänkte på dig så...! Jag vill skriva allt men vågar inte. Min feghet tar över allt. Förstör det? Vem vet. Inte jag.




Sandrew.

Idag saknar jag Sandrew Pandrew. Men nu är det inte långt kvar. iih <3


 Zakynthos '08

<3

Put on the red light


Trädgårn 08, vems födelsedag firade vi?


Hur man bäst startar en dag?
Den här låten på högsta volym.
Ge mig nya högtalare.

[länk]


.



"Whatever you do don't leave me"

Hela livet var ett disco

1. Mina nätterna som är helt fucked up har nu Amanda räddat med ett ge mig en bra filmhemsida. Underbart. 2. Idag på jobbet hade jag en sån sjukt virrig kund som vände och kom tillbaka efter 5 meter för att lägga kommentaren "Gud vad söt du var". Synd bara att han var rund som en köttbulle och i 65 års åldern. 3. Att namnge en kommentar med "Pöjk" på bloggen är inte ok! Vem? (Svar nej, jag har ingen aning om vilka som läser min blogg, haha).

God natt. Eller inte. När vänder vi på dygnet?
Spoitititt.


Emelie, what can i say?


Peace&love 09, då hon fortfarande körde sin grej.

Godmorgon. Det enda jag vill säga att att Emelie mycket möjligt kan vara den roligaste vän jag har. Hur ska vi säga det? Hon hittade inte riktigt spåret i lördags. Hon tappade det helt. Spårade iväg. Ja, enligt henne då. (Eller?) Dagen efter var ångesten uppe på 100 men nu är den tydligen borta. Hon har analyserat och sagt att hon inte alls är samma människa som för ungefär 2 år sen. Nu är hon en helt annan männska. Till den roliga Emelie historian tillhör också att Emelie blev lite vuxen där ett tag för ett par veckor sen. Hon hade ett måndag-fredag-8-16-jobb och att gå ut var inte alls lika kul längre. No more onsdagar. Vad hände sen? Hon säger upp sig och det första hon slänger ur sig är "åh nu kan jag gå ut på onsdagar".

Men nu ska hon tydligen bli vuxen, inte äta lammkött utan istället äta sitta gamla, torra kött. Lite beá till det? Vill du ha en så-här-stickar-du-bok? Kan du sticka en mössa till mig, jag fryser lite.

(och nu har vi kickat igång den här dagen)


Sail away with me, honey.

Idag har jag mått lite dåligt. Botat det med pyttipanna. Sen i brist på ork att göra något annat städade jag min "hall-garderob". Jag har tänkt på saker och ett fint leende infann sig. Men ändå förvirrad. Jag har kollat på bilder för den rätta känslan. Jag har ätit en hektisk middag. Jag har träffat mina tjejer och suttit och fikat i ett par timmar. Snackat skit och minnen. <3. Det har planerats festligheter. Närmaste tiden verkar bli en tumme upp.


Trouble.

Cafét.




the show must go on. bokstavligt talat.

Mamma ringer övningskörande bror:

Mamma: Är du bakis idag?
Henrik: Nä
Mamma: Inte jag heller. Ska vi köra kl 2?

Inte konstigt att jag är som jag är. Ikväll slirar vi på klackarna igen efter en fars-dag-middag hos brorsan. Bella ska fan firas igen va! Ryktas om cafet, ses vi där?

spotitititi.

i love you boys and girls

Wooppa!! Gårdagen började med att jag vaknade i någon sorts dimma bredvid Sara efter en sen natt ute hos Christina med ett skönt gäng med brottning, ölspel och jävligt mycket snack. Tydligen hade jag skrattat i sömnen och förlåt, men om man skrattar i sömnen så är man fan en jävligt glad människa. Sen släpade vi runt på varandra på stan i en konstant psykisk dimma för presentletande till Bellplutt soooooom

...på kvällen bjöd på 19års ferre/fekke/kalas/fest/tid-för-spår. Kvällen innehöll allt. Typ. Dans, ölspel, födelsedagssjungande kl 00.00, lammkött. Det var serious talk, kramar, smygande sovrum, musikönskande och underbara människor. Är inte livet för bra? JA! Ångest idag? Nej!





Grattis Bellplutt!


Zakynthos 08, veckan vi lärde känna varandra.


Ju lättare du har att älska desto lättare känner du smärta.


im living for the weekend

Nu kör vi städning till det här [länk] och peppar inför helgen som kommer imorgon. Nu är det helg på riktigt, ingen helg som innehåller jobb, ingen sån där helgdag som bara är det för att det är en vardag man råkar vara ledig utan nu är det en sån där helg som är för att man har jobbat många dagar. Sån man verkligen längtar efter, som när man gick i skolan. Så jag känner; varför inte tappa spåret fredag, lördag, söndag? I från den stunden att jag går och lägger mig ikväll har jag fullt schema ända tills jag vaknar på måndagmorgon. And i like it.


Desperat hemmafru i Dalarna 09; klackar och trasig dammsugare.

hey rich girl

Jag har kommit på vad det värsta med vintern är. Det är dom där sekunderna som är mellan att man stiger upp ur sängen och in i duschen och sen ut ur duschen tills man sätter på sig tre lager mjukisbyxor och tjocktröjor. Sen att man ska sätta på sig något annat är inte heller heaven. När i helvete blev Sverige så kallt? Det tog bara en turn så där. Fuck you, Frida.

Det är torsdag, nyöppning på jobbet så det blir nog ingen lugn dag idag, jag är sugen på scones men tiden är knapp, det här är bra och imorgon kl 18 är det helg. Pusshej.


anditfeelslikefalling

Onsdag. Eller är det tisdag? Jag vette fan. Jag vet bara att jag kommer komma i tid till jobbet. Jag är nästan säker på att det är onsdag. Dagen idag skulle egentligen ha ägnats åt Bellas present med Saraaw men jag försov mig som vanligt. Jag ställde mig istället vid spisen som den matnörd jag är och körde ihop en thaigryta och glodde på Greys. Love u world wide webb-tv. Det är så man lever livet som timanställd. Eller låt oss säga; wannabe-arbetslös.

spot it.

who do you think you are?

Mina damer och herrar. Im in love. Namnet är Name the pet och hon är ba GOSH. För typ ett halvår sen såg jag och Sandra henne på Popcirkus (som by the way mycket möjligt kan vara 2009s bästa program) på Debaser medis och föll pladask. Hej hej hallå. Hon finns på spotify nu också va.


god natt? god morgon? good fuck.

Spotta på det.





Ut i vimlet?

Jag tror att jag har suttit inne för länge nu. Eller låt oss säga: inte rört mig ute i nattlivet på alldeles för länge. Helt plötsligt ploppar snygga outfits upp i huvudet och klackarna springer maratonlopp där uppe. Att min plånbok säger tvärnej måste jag nog faktiskt acceptera. Tyvärr faktiskt. Det är inte lätt när det är svårt. Jag menar, när haspen är på.
   Dagen idag började med att plocka upp min bror och sen min morfar för att åka ut till mormor på kolomborget. Varför vet inga vad ett kolomborg är? Shit. Det tändes ljus, morfar blev tårögd som vanligt och jag la min familjearm runt mamma som konstig nog höll ögonen torra. Sen åkte jag till jobbet och blev irriterad. Men i Saras ögon var jag hennes ängel. Läs mer här säger jag bara. Nu har jag gått in i andra andningen, man kanske borde passa på att se fredagens idolavsnitt? Ryktet går att Tove var grym.

Spot it.


RSS 2.0