visioner i mitt huvud när du ler

Jag kände mig som 15 igen när jag stod i det kokheta Annexet framför Kent och sjöng med. Jag kände mig som 25 när jag började konserten med en öl längst bak. Jag kände mig som 19 (turning twenty) när jag stod någonstans mellan ölhörnan och kriget längst fram vid scenen. Att slippa stå längst fram och mörda för varje nytt andetag och veja för flygande armbågar var så gudomligt skönt. Nej, här var det musiken, stampen i golvet och smådansandet som gällde till fulla muggar. Jag gillar det.




Finast? När dom spelade "Hjärta" och hade i bakgrunden bilder på människor tillsammans med deras namn och ålder följt av datum dom har varit försvunna sen. "Saknad sen den...." Att jag höll på att dö lite smått är inge snack om saken, inte heller att jag bara ville slänga mig över Sandra och aldrig släppa taget.

Nördarna på Annexet.


Fråga inte var det lockiga håret kom från.

Känns stabilt att man kommer på samma dag som Kent konserten att man inte lyssnat på bandet på ett flertal månader och knappt hört nya skivan. Där har jag en plan för dagen.


Tummen upp.

Lillördag i all ära. Goda nyheter av Mia. Middag hos Maria. Västkustenplanering. Vurpa. Drinkar på Gondolen. Super(duper)goda! Vidare till Karaoke. Fisk man shots. Öl. Sång, falsk sång. Nördbråk. Förlovning. Sjukt bra!

7


nighty nighty.

Nu ska jag bege mig ut i kylan mot Orminge och middag hos Maria. Wow wow wow. Antingen slutar kvällen med handen i en chipspåse eller ut och slira på stan. Jag hoppas på det sistnämnda


No mistakes.

Jag ler för mig själv. Jag ligger ensam i min mjuka varma säng och ler för mig själv, i love it. Jag borde kräla mig härifrån och göra någon nytta. Kanske städa mitt rum, ta bort det halvätna äpplet som ligger framför tvn. Jag borde hoppa in i duschen så att den processen inte blir så stressig som den alltid blir när jag inser att jag vill stå där längre än dom 10 minuterna jag har på mig. Känslan av att det här är dom enda måsten jag har är så äckligt skönt. Ja, jag tycker städa är kul. Springa runt med saker fram och tillbaka till musik eller sortera böckerna efter storleksordning eller komma på att "där skulle det vara perfekt att ställa en lampa". Jag älskar att kolla i min kalender och inse att det enda som står för 24 februari är "Träffa tjejerna". Sen är det tomt.

Märker ni att jag har en bra dag?



Andy is a geek.

Igår när jag slängde på mig den tjocka, fula vinterjackan, snurrade halsduken lite extra hårt runt halsen och önskade att jag hade varmare vantar så fick jag sms av Hanna "Sätt er ner och dröm bort i vinterkylan, gå in på google och tryck på bilder och sök på koh lipe och andra paradis öar <3". Att jag längtar bort från snökaoset när jag ser det här är inte konstigt. Att jag sen hade en nära döden upplevelse igår pga snön är inte att leka med. Annars så är det två tummar upp för det mesta just nu och det ger jag två tummar för. (?) Det är roliga (hemliga) saker på gång och förväntan är på topp. Nu är jag ledig i två dagar och roliga saker händer. Imorgon är det middag med tjejerna och utg-g-g-g-gång. Och torsdag? KEEENT!

"Mitt konto mår rätt bra men känner att en förkylning är på väg"

Söndag söndag söndag. Att stiga ur dörren från jobbet kl 22.28 (dvs missat bussen med 3 min) i snöstormen var inte en tia. Att vi hade ställt in utgången gick från bottentråkigt till jätteskönt när jag stod där i kaoset tillsammans med fjortisarna. Istället åkte jag hem till en skål nypoppade popcorn och tv. Tummen upp. Det är ändå rätt kul hur man prioriterar. Såg ett bara skitsnygga skor häromdagen som var lite över min budget den här månaden men nu när två utgångar inte har blivit av så har jag i stort sett omedvetet sparat ihop till dom skorna. Hur kan det vara så enkelt att göra av med så mycket pengar när man är ute men när man står med en tröja för samma pris som en utekväll kan gå på så tvekar man?

Nu ska jag träffa Sara en snabbis och sen off to work!

Sömnen kom och du som låg så rätt i tiden

 Jag går mot stormen medans kylan greppar tag i mina vantlösa händer. Jag tittar ut ur fönstret och ser bara vit vit vit och fryser bara av tanken. Jag sitter på min snötäckta balkong med en cigarett i en handen och den andra krampandes i den varma fickan. Vägen till bussen är ett krig med ansiktet vänt ner som ett skydd medans kylan kryper närmare och närmare mina kalla tår.. Jag sitter i min säng, min varma säng med alldeles för många lager kläder på mig men fryser stundtals ändå. Är det inte slut på det här snart?


Jag vill gå på utomhusfest med tjejer i bara ben och killar med tshirts.
Använda en vinbox som pall, dansa i ett partytält och missa bussen
med 4 minuter.


Jag vill åka på festival, blanda en sture-p drink i en Ramlösaflaska
och hoppa runt som om det inte fanns någon morgondag. Ragga på
söta pojkar med tatueringar på rätt ställen, shota polkashots
(kommer ni ihåg 08?) och klaga på att musiken är för låg. Jag vill hoppa
framför en scen med kondisen i halsen och alkoholen guppande i magen.


Jag vill åka till Grekland och vara för ung för allt. Dricka tequila som
vatten, skrika åt kåta engelsmän och äta yiros. Lära känna tjejer i
korridoren, bacardi och vad gjorde vi?


SM3 fest inom kort?


Jag vill sätta mig på ett flyg med min partner in crime med alla odds
emot oss och festivalsjukan fortfarande kvar i kroppen. Träffa pojkar
som slut upptäcktes komma en in på själen och veckan var full av
blåbärsshots, pussar på en bargata och bugg på en nattklubb. Dans vid
en strippstång natt efter natt och gratis dricka i vita pappermuggar.


Jag vill sätta på mig klackarna med enda planen att
ha kul. Vicka på höfterna och spana på pojkar med
skrattat i mungiporna. Hamna i högljudd taxi på väg
mot efterfest där det kan gå hur som helst. Eller
varför inte bakluckan på en familjebil?


time to clear your mind

En dag på stan med Sara slutar i stort sätt alltid på samma sätt. Inköpen blir fler och fler och pengarna rinner iväg. Även fast Saras nyårslöfte säger annat så slår hon det på fingrarna och låtsas som att hon inte alls har köpt något. Citat som "Men jag behöver ju faktiskt dom här" är rätt så vanliga. Nu efter att ha rest tillbaka till gymnasietiden och ätit tonfiskröra (lite extra för Sara) så har hon åkt iväg till träningen och jag väntar på mamma. En helkväll väntar. Eller nja. Träning och sushi står på schemat. Sen ska jag banne mig städa min garderob. Hittade trosor i röran bland t-shirts och jeans bland koftorna. Åh herre.



Nu kommer Sara säga "Så du har kopierat mitt inlägg igen?" Neeej, vi gjorde ju bara samma saker idag. Shopping, nyårslöften och tonfiskröra. (stackarn som inte fick sushi)


Kan du lära mig köra bil?


i'm with ben and jerry.



Lång och stor frukost. Världens snabbaste bankbesök. Småshopping, happy Mallan. Tvchillande. Träning. Tvchillande. Ärtsoppa. "När man äter soppa får man väl äta glass till efterrätt?" Nu ska jag riva upp bombnedslaget här. Jag älskar att vara ledig, imorgon kör vi en till.

The time.



Jag har mycket att göra men mycket tid att göra det på. Det vill säga, jag är ledig idag! (och imorgon).

Spot it.

you dont know that

Det är onsdagkväll och jag har gått runt och knaprat på knäckebröd i brist på godis. Istället för ölen som skulle ha druckits i en röd källare vid Hornsgatan har jag snurrat ihop ett stort glas oboy och känner mig 14 igen då mamma kom hem med fem lite mjölk om dagen. Mina fötter står inte på ett trångt dansgolv hoppandes och bankandes utan under mitt täcke, skyddade från kylan. Lägenheten är tyst och likaså jag. Inga skrik, inga skratt, inga inget. Ingen musik att överrösta och inget skitsnack att av misstag höra. Inga okända fingrar att leka med eller nya skratt att höra. Bara jag, tvn och täcket. Ska vi säga hallå till den flammande bägarn nu?


Vem stängde av värmen?

Det blir aldrig som man tänkt sig. Efter lite tvivel om jag verkligen skulle åka in, "Vad skönt det känns att jag har bestämt mig för att inte åka dit nu" och middagsdejt med Mia så slutade det trots allt med att jag åkte in och träffade människorna. Varför har vi alltid så kul? Ett tag där glömde jag att jag hade ställt klockan på 06.30 och beställde in ett par blåfisk shots och öl. Men att gå upp i morse var faktiskt inga problem och timmarna bara rullade iväg. Tummen upp. (Till och med Maria K. var överraskad över att jag var så pigg). 
   Kvällens utgång blev inte av och istället sitter Emelie och frestar mig mig sex, godis och massage ute i Orminge. Jag sitter just nu i leggings, mjukisbyxor, långärmad tröja och hoodtröja. Vem stängde av värmen? Ska man sätta sig på bussen?

he speaks with his eyes closed

Jag känner mig som en busig skolflicka idag. Som om jag precis har ringt min mamma och klagat över mitt onhals, som egentligen endast existerade i mitt huvud och stannade hemma. Långt ifrån sanningen. Sanningen är att mina ögon håller på att ramla ner även fast jag har varit vaken sen kl 10. Då mamma ringde. Jag borde egentligen flytta på arslet och laga lunch (+ matlåda till imorgon) om jag ska hinna till banken innan jobbet. Mööh. Det är jobbigt att vara vuxen och behöva gå till banken.

1. Dom har delat upp biggest loser finalen i två avsnitt och jag kommer missa morgondagen!!!!! 2. Ikväll kan bli kul, mindre kul imorgon när klockan ringer 07.00.

you're not coming home tonight.

Hur firade du alla <3s dag?






/Jag/vet/inte/om/jag/ryser/eller/fryser/


Möööh.





Konsten att kunna underhålla sig och fördriva tiden med en webcam.
Nu ska jag springa iväg på singelmiddag.

... and those dreams.

Jag är ett ekonomiskt vrak. Lördagen gick ut på att springa i bakisbubblan. Det var jakt på gång. Mellan Siba, Onoff och Siba sprang vi hundra gånger fram och tillbaka (siba suger) och hem kom jag en dator rikare och oj, en mobil också. Wopawopawopa. Livet leker när pengar rinner iväg. Jag skyller på att Abdulah (min gamla mobil) hatade mig och Greta (min nya mobil) älskar mig. 

Kul att få sms när man slutar från melodifestivalgänget att dom skulle ut, hööööö.

I fredags gick fingret nästan av


911, i'm on fire.

FREDAG. Det är gamla skolkataloger, mina kära Maria och Micke och vin. Kan man ha det bättre? (Emelie, ska mitt nya liv börja ikväll?)

what's the point?


UR/ARKIVET/






"Nu går vi upp och kollar på min klockradio"

Möööööööh. Jag är så trött och vill bara ligga i min säng och dö på dagtid. (Det är stor skillnad på att dega i sängen på dagen än på natten). Jag har jobbat som en liten halvsvettig gris, kanske inte långa dagar men i stort sätt varenda dag senaste två veckorna och jag vill bara göra absolut allting. För vad har jag gjort senaste dagarna? Jobbat och sovit. Jag har knappt träffat någon, jag har bara sovit halva dagarna, jobbar och kommit hem och satt på tvn. Eller spenderat tid med Harry Potter. MEN. Imorgon, mina damer och herrar, ska jag ut och slira på staden. Jag ska dra med mig Maria och Micke (om Maria nu svarar i telefonen!!!!!11) till Karin och soldaterna och ha äckligt roligt. 
 Ikväll kurade jag ner mig i soffan med mamma, Henrik och plockmat framför en film. Och mamma har valt vilka som är hennes favoritbarn. Min bröder har fått ringsignaler på hennes nya mobil som påminner henne om dom. Och jag? Jag har kvar den gamla Ozzy låten. Tack mamma.


is this it?



Efter en natt med alldeles för lite sömn och alldeles för mycket tankar så drar jag och tränar efter ett alldeles för långt uppehåll. Tjaaaaaaaaa.

Hard to explain - The Strokes
(lyssna på hela jävla skivan istället va)

Det gick inte över, jag vill tillbaks.



Det står en paj i ugnen, feta & broccolipaj. This is gonna be good, i can tell. Annars så vaknade jag av dom där jävla byggubbarna återigen, den här gången lät det som om borren 2 cm från min tapet. Inte så himla kul. Jag skulle egentligen ha gått upp kl 09.00 imorse för att vända på dygnet men neeej. Väckarklocksshoppande på måndag. Fan, jag skulle ju till banken också. Jaja, pajen är säkert roligare.
   Under tiden pajen står i ugnen ska jag rota igenom två påsar kläder som mamma var påväg att slänga häromdagen, vem vet. Kanske man hittar någon lycka. (Jag har faktiskt inte för höga förväntningar).

Dom hade mycket att säga - Andreas Grega.

Dumbommarnas dumbom.

Samtidigt som jag är arg och blö just nu så har jag en bra känsla i kroppen, som om något bra kommer hända snart. Jag är arg för att alla mina hästbilder är borta, nu när jag saknar hästarna som mest. Åh. Jag är arg för att jag inte gick och tränade i morse. Jag är arg för att vi inte har potatis och champinjonerna hemma och jag orkar inte gå och handla. Jag är arg för att mitt rum ser ut som ett bombnedslag och jag inbillar mig att jag inte hinner städa innan jobbet. Egentligen gör jag det. Jag är arg på mig själv för att jag bryr mig för mycket om dåtiden. (Men äsch, det finns folk som har det värre, ja)

Ska vi ta tag i det här? Tre timmar innan jag ska åka till jobbet. Städa och det här.


Dröm 20100208

Det var sommar och framför mig stod ett cheerleadinglag på fem pers i en pool; det var dags för VM i vattencheerleading. Och jag var inlånad! Jag kollade på laget och vilka läskiga grejer dom hade med i sitt program, huvudet över poolkanten där det stod en förälder och passade så att inte huvudet skulle slå i och upp med tjejer hundra meter (typ). Scary scary. Men jag, Maria och Emlan tog en liten paus och badade istället. Då kommer Jens från jobbet och städar undan på poolkanten och märker att det är stopp i en brunn precis brevid. "Har ni nånsin simmar ner i en brunn och fixat stoppet? Höhö!"Och jag påstår att stoppet är pga myror.
   Sen är det snart dags att bli en av laget och in till en sal som mer liknade en domstol så trippar jag in med min Sverigevindjacka och möter ett led av något som ser ut att vara ryssar och när jag kommer fram till en lång, sur gubbe med stor näsa så stoppar han mig och ger mig en fårskinnväst precis som alla andra i leder hade. Jag sätter mig tillsammans med dom andra fyra i laget på stolar som är vända med ryggen mot laget vi ska möta och då vänder sig tjejen som sitter bredvid mig och frågar mig: "Du kan göra en blablalblablavolt va?" "Ähm nej, jag kan inte volta, jag är bas". En ilska bröt sig ur i hennes ansikte men jag var före "Men herregud, vi har ju jätteduktiga människor i vårat lag och så väljer ni mig, det här är fan inte mitt fel" 
   Vi befinner oss sen i en stuga där det är fest och jag sitter skitnervös inför vad jag ska göra. Men på något sätt så fixar allting sig så Mia ska göra det istället. Men då hittar vi inte mina trosor jag behöver beöhver för att komma hem. "Men dom måste ju vara här, du har ju inte använt dom" säger Sara då.  Men på grund av allt fusk så måste jag och Sara rymma från den där stugan så vi tar Sandras vita bil och kör iväg. Men det är ingen som kör, Sara sitter på passagerarsättet och jag sitter i baksätet. Helst plötsligt ska jag ringa Andreas för att kolla hur allt ligger till men då börjar det vibrera i min sportigaväska och jag har hans mobil. Men på hans mobil har han också en GPS och vi kan se att polisen var bakom oss. Varken jag och Sara har körkort men att bilen inte har någon förare kanske ser ännu konstigare ut så vi ska stanna bilen och låtsas köra bilen. Vi stannar vid vägen och förbi oss åker då en Forex bil med en hundralapp tryckt över hela bilen. Sara ramlar ur bilen av tyngdkraften. Bilen börjar rulla men jag håller i den i dörren som en galen häst och ur Forex bilen kommer en polis med en väska. Jag hoppar in i bilen och gaaasar en Usväng med en trasig dörr.

Märker man att Sara har gjort mig skadad genom åren?
Har jag precis skrivit en novell om min dröm?


?



X. När killens nya tjej är ful, har man vunnit då? Eller förlorat? X. Nu lägger jag er åt sidan, hör av er om ni vill träffas. Jag saknar er. X. On the other hand: life's pretty good. X. Min dator börjar brinna vilken dag som helst.

Inga kommenterar va.

Den taggade fredagen blev väl inte riktigt som planerat. Nu tänkte jag vara en sån där tråkig människa och säga - nej, jag tänker inte säga vad det var. Vi kan lämna det med att jag var trött. Höhö. Vi tar igen det nästa helg va, Karin? Lumpenfest! Att komma hem efter jobbet till en godispåse på sängen och ett glas kall mjölk känns inte helt fel. Nu ser jag bara framemot den här veckan och allt den innehåller.


Jag/saknar/bäsna/sommaren/07




Kul/för/er/Hanna/Maria/Emelie



Det är freeedag.
Det är alltid något speciellt med fredagar, någon speciell känsla i magen. Mina tjejer åker till Sveriges näst bästa landskap, Dalarna, över helgen. S2, Maskinen, Flamman, S1 och stationsgatan överhuvudtaget. Jag är faktiskt lite avundsjuk, tjejer. Men inge mer med det. Min fredag ska spenderas med handling och sen ut till Fanny på avskedskalas. (Varför åker alla till Australien för?) Sist jag skulle till henne så trodde jag Solna låg hundrafemtio mil härifrån. Tjii fick jag. Vaknade upp av ett sms i morse om att Karin var sjuk så hon skulle inte med ut. Paha, sure. Jag ska allt kämpa. Hundratrettiotvå alvedon kommer ligga i min väska endast för dig, Karin. Du kommer inte undan.


Kattpiss-lista-bara-för-fredag-idag.


Snart ska jag skryta, hoppas jag.

När Sara börjar skicka youtubeklipp på människor som hoppar bungy jump så vet jag verkligen inte var jag ska ta vägen, ska vi göra det där? For real? Åh herre. Hanna har lovat att slå mig om jag säger nej i sista sekund och Emelie ska filma hela baletten. Ching pax för att vara etta, annars kommer jag aldrig kunna göra det. Det är som med allt annat; bara att göra det så har man gjort det.

Rätt sjysst grej att skryta om. "Vad gjorde du i helgen då? Själv hoppade jag rakt ut i luften ett par hundra meter upp i luften bah".


Som dom från stan

Vaknade upp i morse i lite småchock efter en helsnurrad dröm innehållande förhållande med Oliver och Emil, jag vann en häst när jag såg suddigt och i stallet fanns folk som jag inte pratat med på år och dagar. Jag och hästen försörde en lektion som hade en stor OS läktare full med publik och då insåg jag att hästen var så liten att mina fötter släpades i marken. Åh herre. Annat då. Jag kom precis hem från coop, inte den röda utan den gröna. Det blir panerad fisk (from scratch) med dillpotatis, smörstekta skogschampinjoner och remouladsås. Herre. Dags att byta yrke snart? Njääää. Sen är det bara att vänta på att klockan tickar och mamma kommer hem. Det blir bio, sushi och kanske lite shopping. Mys. Precis som förr i tiden.

Spottaaa.


she kept calling

Känns som att jag är den bästa syster och bästa kompis-syrran? Efter att jag fått besök av tre herrar på jobbet så floffade (är det ens ett ord) jag ur mig "Vill ni ha tårta? Jag slutar 20.30!" Och in genom dörren kom jag och till svars fick jag "TÅÅRTA". Nu ska Fredrik vara snäll mot mig i två veckor och Linus tycker att jag är som en vacker strandsand på Gotland. Min bror? Han var bara oerhört stolt.
   I morse vaknade jag av ett jävla borrande utifrån och pga typ reperationer så har jag sett att dom har byggt upp ställningar längst huset och min första tanke var "HELVETE, nu står säkert ställningen utanför köket!" Jag slängde på mig morgonrocken och smög förbi köksfönstret som om jag skulle gå vidare och visst hade jag rätt. En byggställning stod uppställt och jag kunde skymta en skrikgulgubbe. HELVETE. Snacka om att jag satt inlåst på mitt rum.

Nu? Godnatt. Paradise finalen tänker jag inte ens kommentera. Imorgon? Jobb. Sen? Ledig två dagar!


Hjärnan ligger på Öland.

Hej hej hallå. Det är tisdag och min hjärna ligger någontans borta på Öland (nej Sara, jag kom inte på något annat längre bort) fullt av massor av saker. Det bara virrar av saker i min hjärna. Men bara bra saker, tror jag. Förutom min hosta och snor dårå. Men det är bara småsaker. Efter att ha spenderat söndagen tillsammans med Harry Potter (Nej Emelie, inte Oliver. Du kan vara lugn) så var det andra bullar igår. Ett långt pass jobb. 07.50 - 18.15. Varför inte köra fullt ut när man ändå är där? Däremot så blev jag nog ännu sjukare på cupen, men jag har hört ett rykte om att om man bakar så blir man frisk. SÅ. Jag bakade äppelpaj.

Nu ska jag snart slänga ihop en god lunch och sen off to work. See ya!

lördag lördag lördag


RSS 2.0